HETZ ELLER REFORMER

Fra første dag kaldte statsministeren S-SF-R-regeringen for en forgangsregering med løfte om at alle i regeringen ville yde deres bedste for at få landet ud af den økonomiske krise, ud fra at ”alle skal bidrage og yde noget i samfundet”.

Virkeligheden har dog vist sig at være meget fjern fra statsministeren og resten af regeringen.

Først kom der en hetz – undskyld – ide til reform (som regeringen ville kalde det) af:
Dagpengemodtagere
Kontanthjælpsmodtagere
Sygemeldte
Førtidspensionister
Folkepensionister
Samlevende par og gensidig forsørgelsespligt
og nu studerende på SU.

Beklager hvis der er grupper jeg har glemt, men kan næsten ikke følge med i regeringens hetzejagt på overførselsindkomster.

Alle regeringens hetzejagter på Danmarks svageste grupper ud fra (som det gentages igen og igen hver gang, alle skal yde en indsats). Ja, jeg tillader mig, at kalde det regeringens hetzejagter på de svageste grupper, så længe statsministeren ikke lever op til sine ord om at alle skal yde en indsats og regeringen er en forgangsregering. For jeg kan ikke få øje på at statsministeren og resten af regeringen selv ønsker at yde en indsats for at Danmark kommer ud af den økonomiske krise. Tværtimod var der en minister, der sendte faglige organisationers forhandlere sms-beskeder om ”ansvarlighed og konsekvenser”, jeg husker rigtigt ikk’ Corydon? Dette finder statsministeren åbenbart som forgang og ansvarligt.

Der er flere ting jeg ikke bryder mig om. Deriblandt hetzejagt, undskyld igen, reformer udelukket rettet mod de svageste grupper og så lige politikere, der ikke står ved hvad de siger, varmluftspolitikere. Dem der siger alle skal yde, bare ikke dem selv, og tja, det er statsministeren og regeringen vel et meget godt eksempel på.

Nu vil jeg godt give statsministeren og regeringen ret, alle SKAL yde en indsats, og nej Danmark HAR IKKE råd til så mange på overførselsindkomster. Derfor har jeg et par forslag til nye hetzejagter, ups, jeg mener reformer af overførselsindkomster og andre tiltag.

Dog kunne jeg godt tænke mig følgende hetzejagter, ok reformer, ud fra at alle skal yde.

Deleministerbiler, det må miljøminister Ida Auken da bakke op omkring. Vi kan jo ikke have så mange halvtomme biler til at kører rundt og forurene. Der er fire pladser i en normal personbil, så udover chaufføren er der plads til tre minister i hver bil, og udover at skåne miljøet kan der ikke spares et antal ministerchauffører (det hedder driftstilpasses i det offentlige) samt udgifter til pensioner på sigt.

Driftstilpasning af antal minister i regeringer, kan også kaldes ministerloft. På samme måde som der er normeringer af ansatte i skoler, børnehaver, ældrepleje og andre steder. En ansat for hver x antal barn, syge eller ældre. Altså en minister for hver x antal statsborgere. En tanke kunne være en minister for hver 340.000 statsborger hvilket ville give et loft på 15 minister i en regering. For den siddende regering vil det være nytteløs at spare de overskydende minister væk, og det skal jo ikke være en spareøvelse, så lad os da bare driftstilpasse den siddende regering til 15 minister, ligesom andre steder i det offentlige system.

Lige som Corydon på sms maner til ansvarlighed og konsekvenser omkring lønninger. Jamen så lad os da lige kigge på ministerlønnen, som jo betales at skatteyderne, Folketinget er jo ikke en privat virksomhed som tjener deres penge til lønninger.
Lønningerne overføres fra skatteindtægter ligesom kontanthjælp, SU og andre overførelsesindkomster som vi jo ikke har råd til ifølge regeringen.

Når vi nu ikke har råd til alt den overførelse og der skal tilpasses, jamen lad os da tilpasse ALLE overførelsesindkomster til ”det kan man lige overleve på” også ministrenes overførselsindkomster, ups ministerlønninger.

Vi har heller ikke råd til efterløn eller folkepension, enig. Så lad os få en hetz mod, undskyld, reform af ministerpensionen. Lad os da ligestille ministerpensionen med efterlønnen 100 procent. Der skal indbetales til den og hvis ikke, så ingen ministerpension.

Bare et par tanker om kommende hetzejagter, satans også jeg skal nok huske det, reformer hvor alle er med til at yde, så Danmark kan komme ud af den økonomiske krise.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s