VÆKSTPLAN FØR MENNESKELIV

Ja, du har muligvis læst noget af det før. Men i dag blev Folketinget, undtaget Enhedslisten, enige om at gøre min næsten virkelige fiktion til kommende virkelighed for mange.

Han sidder i sin nye lejlighed som tidligere pårørende. Noget ene, men især forladt. Ugift og nysingle, men ikke enke. Han sidder med brevet, hvor han tog konsekvensen som den bedste hjælp. Han havde taget konsekvensen, vel vidne om, at hun ville komme til at betale prisen. De havde sagt til mange gange, men ingen havde hørt det.

De havde lovet troskab, men hans brev startede med: ”Elskede jeg vil gøre alt. Har også lovet dig troskab og støtte til døden os skiller, uanset bryllup eller ej. Dog må jeg erkende, at der er kommet en anden kvinde ind i vores forhold. For at gøre det kort vil jeg altid være der og hjælpe. Men lige nu er den bedste hjælp, at forlade dig”.

Han kendte konsekvensen af sit brev. Han havde fortalt magthaverne om konsekvensen, de var blevet advaret. Men lov er lov, og med lov skal land bygges, eller nedbrydes.

De havde lovet sammenhold og troskab selvom ægteskab ikke ville kunne komme på tale, ud fra de ikke ville kunne magte det. Hun var for syg til arbejde og samtidig for rask til pension, derfor parkeret på kontanthjælp. Regeringen havde fundet en asocial og uretfærdig lov, og da den kun ramte et flertal, mente man den blev mere social og retfærdig ved at ramme flere.

Han var flyttet, for at kunne hjælpe sin kæreste bedst muligt. Udfra regeringen havde gjort hende til en økonomisk belastning ved gensidig forsørgelsespligt. Hun var tvunget i aktivering og nyttejob for at modtage sin kontanthjælp, trods flere psykiske nedbrud og fraråd af læger og psykiatere. Men arbejde for hjælpen skulle man. Det havde regeringen vedtaget, de der ikke kunne på grund af sygdom eller andet var jo dovne hunde som nassede på samfundet. Jo tak arbejde for de cirka 10.000 kr. i kontanthjælp sammenholdt med folketingsmedlemmernes mindste løn på cirka 55.000 kr.

Jo han fandt det logiske, sociale og retfærdige meget højt. Og kunne da godt forstå, at regeringen ikke kunne se de trådte på de svageste grupper.

I morgen skal han over til hendes nye lejlighed. Indflytningsbuketten skal lige hentes på vejen derover. Der er aftalt tid med stenhuggeren og han er sikker på at kobberbogstaverne vil stå flot til den sorte granitsten med ordrerne:

Hvil i fred elskede

Født 1985

Dræbt 2013

Æret være dit minde.

Dette er ligeså meget fiktion som tv-serien ”Borgen” om politik, dog med det modsatte fortegn, at dette hurtigt vil blive virkelighed.

”Han” kunne være mig eller dig og ”hun” kunne være din samlevende kroniske syge kæreste.

Jeg mindes ikke, at aktiv dødshjælp var lovligt for lægerne, men der er åbenbart andre regler for landets politikere.

For lov er vel lov og i dag blev de enige om en reform, som kun kunne betyde en ting: At flere ville vælge den ”lette” løsning stemplet af landet ”ansvarlige og sociale politikere” som doven hund af blandt andet Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og andre folkevalgte.

Til alle andre pårørende til syge parkeret på kontanthjælp. For raske til pension for syge til aktivering eller arbejde.

Folketinget fører, efter min bedste overbevisning, aktiv dødshjælp, og er blevet gentagende gange advaret om risikoen for selvmord.

Jeg risikerer selv at tvinges fra kæresten, velvidende hvad konsekvensen vil være… Jeg skal nok klare mig…

Alternativet er jeg siger mit job op. Så er det ikke kun 150.000 jobs regeringen skal finde. Men 150.001 jobs, men så er min kæreste sikret

Men jeg håber ikke, at nogen kommer til at stå tilbage som “de efterladte” og skulle det ske, så håber jeg, der også efterlades brev om hvorfor, at hetzen var blevet for voldsom, at regeringens politik var umenneskelig og drev til den sidste udvej, at gentagende nedture på grund af stigende krav (eventuelt krav frarådet af læger) blev for voldsomt.

Håber ikke for nogen af os, vi skal komme til at stå alene på den baggrund. Men med sådan et brev, håber jeg enhver politiker, der stemmer for regeringens reformer er klar til at stå ansigt til ansigt med os, både offentligt og i retten

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s