18. APRIL – EN SORT DAG

Herning 21. april 2013

Til Folketingets medlemmer.

Som folkevalgt politiker var 18. april 2013 nok en stor dag. Men som social udsat, som ledig og/eller syg var det en meget sort dag. Endnu engang oplevede disse grupper et fontaltangreb fra en stor del af Folketinget, samt regeringen. Derudover var det også en sort dag for os pårørende, der må bruge enorme ressourcer på at ”samle op efter jer folkevalgte”.

Grunden til at den 18. april var en sort dag var aftalen om kontanthjælpsreformen. Der både indeholder gode ting, men også meget dårligt for grupperne. I aftalen fjernes de nuværende matchgrupper 1-3. Matchgruppe 1, de arbejdsparate, matchgruppe 2, de næsten arbejdsparate der dog muligvis lige skal have et kursus eller uddannelse og matchgruppe 3, for borger der ikke er arbejdsparate på grund af massive sociale problemer, fysisk og/eller psykisk sygdom. Det virker til at matchgruppe 3 helt er overset i aftaleteksten.

Som folketingsmedlem har du skrevet under på at overholde Grundloven. I 2002 prøvede daværende regering at gennemfører gensidig forsørgelsespligt for samlevende, men trak forslaget tilbage ud fra Grundlovens § 75.

Husk, at hvis du stemmer for gensidig forsørgelsespligt for samlevende skal du være helt sikker på, at du ikke overtræder grundloven, samt at du stemmer ud fra din personlige overbevisning i Folketingssalen og derved personligt må stå til ansvar for din stemme.

Aftalen om gensidig forsørgelsespligt er efter beskæftigelsesministerens og socialministerens ord ”social ansvarlig og ligestiller samlevende med ægtepar”. Dette har jeg dog meget svært ved at se, idet skattefordele, fradrag mv. der for ægtepar kan overføres til den arbejdende ægtefælle, ikke kommer til at gælde for samlevende. Dette har socialministeren også selv skrevet på sin Facebook side, altså bekræfter socialministeren der, at samlevende ikke ligestilles med ægtepar, men stilles ringere, da man som samlevende vil få et markant mindre rådighedsbeløb. Det er det der kaldes ”socialt ansvarligt og ligestilling” i aftalen. Hvis du, som folkevalgt, stemmer for aftalen, går jeg ud fra, at du også finder det social ansvarligt, at samlevende får pligterne uden goderne. Hvad siger din samvittighed dig? Siger den, at du er social ansvarlig, for så vil jeg ikke forslå dig at stemme for aftalen, da det vil være selvmodsigende.

Jeg har i den seneste tid fået en del henvendelser, både fra syge og fra pårørende, som ikke ved hvad de skal gøre. Livet er simpelthen blevet uoverskueligt for dem. Og 18. april 2013 har i mange tilfælde slået grundlaget helt væk for mange i matchgruppe 3. Rigtig mange ser mit tidligere blogindlæg ”En næsten sand fiktion” som deres virkelighed. I har også modtaget den på mail. En del har også kontaktet mig, om at ”En næsten sand fiktion” ikke er fiktion, men at det allerede er virkelighed. En virkelighed, hvor folk finder livet for svært, systemet for tungt og retorikken om dem som forfølgelse og derfor vælger den ”lette” løsning.

Jeg tror ikke det bliver bedre i fremtiden. Tværtimod tror jeg, at vi kommer til at se 1980’ernes verdensrekord i selvmord og selvmordforsøg igen. Dette på grund af en lov som et flertal i Folketinget finder ”social ansvarlig”. Jeg ved ikke hvad din samvittighed siger dig. Men som pårørende ved jeg hvad min samvittighed ville sige…

Samtidig ville jeg også tænke på at jeg måske skulle stå ansigt til ansigt med pårørende og måske også til efterladte…

Som en ældre mand sagde til mig: ”April er Danmarks sorte månede. Først den 9. april, men den husker hverken Helle, Mette eller Corydon. Men de lavede 18. april i stedet. To sorte dage for forfulgte, i 1940 var det jøderne, nu er det de ledige.” jeg ved ikke om I, som folkevalgte ikke er klar over hvilke tanker I er med til at sætte i gang hos befolkningen. Jeg er hvert fald på nippet til at give ham ret. Ikke at folketinget vil udrydde de ledige, men at de ledige bliver ”forfulgt” med den tone, der bruges fra politisk side, både folketing og regeringen.

Til sidst vil jeg minde dig om at du har skrevet under på at overholde Grundloven, og jeg som en selvfølge tager udgangspunkt i at du, som folkevalgt, også overholder Danmarks øvrige love og eller er parat til at stå til ansvar.

En af de alvorlige, men sikre konsekvenser, har jeg tidligere beskrevet på mails til jer samt på min blog. Senest med indlægget

VÆKSTPLAN FØR MENNESKELIV
18. april 2013 – efterfulgt af blogindlægget.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s