DET DANSKE FOLKEMORD 2013

SU-/KONTANTHJÆLPSREFORM
18. april 2013 var en politisk glædens dag, men en sort dag for udsatte grupper i Danmark, for de studerende, for kontankthjælpsmodtagerne, for de samlevende og for de kronisk syge placeret på kontanthjælp – dem politikerne i blå blok til højre for Enhedslisten ikke vil kendes ved. De der ikke eksisterer rent politisk. SU- og Kontanthjælpsreformerne blev aftalt. Aftaler, der fjerner eksistensgrundlaget for mange af de nævnte grupper. Aftaler jeg kalder Det Danske Folkemord 2013, ud fra de gamle ord ”hvad krudt og kugler ikke kunne klare, ordnes nu med kontrakt, pen og papir”.

SU-reformen fjerner eksistensgrundlaget for mange studerende, der ikke er født med en guldske i røven. Det i en tid hvor regeringen vil have flere hurtigere gennem uddannelsessystemet, da de er Danmarks råvarer nummer et. Jamen jøsses, hvis de ikke har råd til dagen og vejen, tja så må de tage et af de jobs, der ikke er der og bruge nætterne på studier. Men uden mad og drikke dur helten ikke. Det gør helten heller ikke uden søvn. Jeg er ret overbevis om, at vi i den kommende tid vil se flere opgive studierne og uddannelserne. Vi vil se flere gå ned udbrændte med stress inden de er færdige med studierne. Hvis vi ikke passer på taber Danmark en generation på gulvet. Men så har blå blok højre for Enhedslisten nået sit mål: flere i arbejde, bare en skam, der nok bliver blandt psykologer og psykiater, der skal ”rydde op” efter en fejlslået og asocial politik.

Kontanthjælpsreformen indeholder godt og skidt, det skal være sagt. MEN den er også Det Danske Folkemord 2013. Igennem 2012 og 2013 har jeg kontaktet samtlige folketingsmedlemmer som pårørende til psykisk syg på kontanthjælp. KUN FÅ har valgt at tage dialogen og Venstre sidder fast i ordet DOVNE, et udtryk politikerne åbenbart godt må bruge om kontanthjælpsmodtager og syge, men hvor de kalder mig revolutionær, når jeg benævner dem som dovne. Jamen hvis jeg er revolutionær, så fint, jeg går ikke ind for væbnet kamp men demokratiske midler, og revolution betyder bare forandring og reform ændring. Så jeg er ligeså meget revolutionær som politikerne, da deres reformer må betragtes som Folketingets revolutioner rettet mod befolkningens udsatte grupper.

En af de ting jeg husker fra 1980’erne er Danmark havde høj ungdomsarbejdsløshed og verdensrekord i selvmord og selvmordforsøg. Noget mange, både pårørende og syge, har kontaktet mig om i forbindelse med kontanthjælpsreformen. De ser ingen anden udvej, da kontanthjælpsreformen fjerner deres eksistensgrundlag med gensidig forsørgelsespligt for samlevende.
Grækenland oplever lige nu en bølge af selvmord og selvmordsforsøge blandt unge, der har mistet deres eksistensgrundlag. Jeg frygter Danmark kommer til at sætte verdensrekord igen. Der med er kontanthjælpsreformen Det Danske Folkemord 2013, for ALLE folketingsmedlemmer er advaret om den så ret store risiko. Og de har skrevet under på at overholde Grundloven. HAR de så også nosser til at stemme efter deres egen overbevisning, som enhver Christiuansborgpolitiker har forpligtet sig til, eller tør de ikke bryde partidiciplinen?
Jo, det er vel rimeligt med gensidig forsørgelsespligt, da ægtepar har den (en lov fra slutningen af 1920’erne), men den bliver IKKE mere social af at udvide den. DERIMOD BØR GENSIDIG FORSØRGELSESPLIGT FJERNES FOR ALLE. Mange syge, der er placeret på kontanthjælp, for syge til arbejde eller aktivering og for raske eller uafklaret til pension – dem politikerne ikke mener eksistere åbenbart – mange i matchgruppe 3 – nuværende regler – har kun lige overskud til at klare sig selv i løbet at en dag, og det mindste kan vælte hele dagen, ugen og længere tid. De får fjernet deres eksistensgrundlag og hjælp med gensidig forsørgelsespligt for samlevende. Mange magter ikke et ægteskab, det er for omfattende for dem. Deres hjælp er ofte os pårørende, daglig husførelse, indkøb, tøjvask, støtte til at komme psykisk op igen til at blive holdt sammen på. Opgaver jeg, og andre pårørende, ikke gør op i økonomi. Men det er ikke gratis, hverken fysisk, psykisk eller økonomisk. Det er den hjælp som politikerne fratager de syge, og som lige nu ikke koster samfundet noget, vi gør det med glæde og af kærlighed. Med gensidig forsørgelsespligt fratages de syge denne hjælp ved at flere må flytte fra hinanden, og økonomisk set er denne hjælp ikke mere os pårørendes opgave, men ene og alene en samfundopgave, meget arbejde til bostøtter, jurister, psykologer, psykiater og læger på sygehusenes sengeafsnit. Og i værste fald kommer der også mere arbejde til kirkegårdgravere, præster og bedemænd. Men ok så har et bredt Folketing skaffet flere i varigt arbejde.

Når jeg har skrevet dette til samtlige folketingsmedlemmer har mange svaret mig. Men jeg tror ikke de forstår alvoren i salen til højre for Enhedslisten. Man lad vær sagt med det samme, enhver er forpligtet til at undgå at gøre skade på sig selv eller påfør andre skade, og kan straffes derefter. Det kræver ET afskedsbrev…

SELVFORSØRGENDE LEDIG
Selvforsørgende ledig, sådan et smukt politisk korrekt ord. Tænk det er ord politikerne opfinder, når de vil blænde sandheden for befolkningen DIG OG MIG. Politikerne tror åbenbart vi er idioter, når de ikke selv tør se sandheden i øjne. KALD DA EN SKOVL FOR EN SKOVL… Selvforsørgende ledig dækker jo over alle de, der med dagpengereformen tabes på gulvet. De som hverken kan få dagpenge eller kontanthjælp. Først mente politikerne der blev tale om 3000 indtil juli i år, tilrettet blev det 5000 personer, mens det sande tal, godt forsøgt skjult og holdt hemmeligt af beskæftigelsesministeren 23.500 personer, der til juli er selvforsørgende ledig. Eller retter 23.500 man politisk har fjernet eksistensgrundlaget for kastet ud i ”klar dig selv og hold kæft med dit klynk”. For sandheden er, når jeg har tabet debatten med politikerne på sociale medier, kan de ikke se noget problem.

MORDFORSØG PÅ DEN DANSKE MODEL
Politisk utidig indblanding blev rigtig benyttet overfor offentligt ansatte i det senest år. Først ville finansminister Corydon lige sikre sig at SAS’s tillidsfolk nu også viste ansvar, så de fik lige en sms-hilsen fra ministeren under forhandlinger om SAS’s redning. Enten er det utidig politisk indblanding eller utrolig stor mistillid til SAS’s tillidsfolk og Den Danske Model, hvor arbejdsgiver og ansatte via tillidsfolk forhandler. Corydon har endnu ikke svaret mig på hvad der er gældende.

Foråret bød på lockout af lærerne og underviser i hele landet. En lockout på 100 pct. Folkeskolen, en kerneydelse i den offentlige sektor blev lammet uden endelige forhandlinger. Kravet fra arbejdsgiverne var klart og urokkelig, og sjovt nok samme krav til en ny arbejdstidsaftale hvor skolelederne fik alt magt til at lede og fordele arbejdet som Corydon havde for at få økonomi til folkeskolereformen, eller folkeskolerevolutionen om man vil – nu er jeg jo blevet kaldet revolutionær fra politisk side – så hvorfor ikke…

Om Corydon har blandet sig utidig må være op til hver at bedømme. MEN svaret var klart, på en nat kom lige et 76 sider regeringsindgreb, aften før havde statsministeren ellers sagt det ikke var på vej. Helle og Corydon taler åbenbart ikke meget sammen, eller også er Corydon statsministeren i det forhold. Svaret var da også HELT KLAR: ALT MAGT TIL SKOLELEDERNE dog med splittet udmeldelse om lokale arbejdstidsaftaler, hvilket Kommunernes Landsforening har været ude og nægte lærerne.

Om det var et fair indgreb lugter ret meget af NEJ. Aldrig før er et regeringsindgreb først blevet drøftet med den ene part inden fremlæggelse i Folketingssalen. Dette blev lige vendt og drøftet med Kommunernes Landforening. Har en fornemmelse af kasketrod hos en vis minister.

Selv Folketingets ombudsmand er stærk kritisk over for finansministerens tilsydenladende rod og sammenblanding mellem ministeriet, moderniseringsstyrelsen og Kommunernes Landsforening. Det er jeg også og har været det fra starten. Hele sagen lugter jo langt væk af utidig politisk indblanding i overenskomstområdet for offentligt ansatte. Mon det også var gået i den private sektor… Hvad der er bygget op gennem de sidste 100 år blev forsøgt slået ihjel på en nat. MEN VI ERKLAR TIL KAMP FOR DEN DANSKE MODEL CORYDON…

GOD FØRSTE MAJ TIL ALLE KAMMERATER I ENHEDSLISTEN OG KAMMERATER I BLÅ BLOK TIL HØJRE FOR ENHEDSLISTEN

Reklamer

4 thoughts on “DET DANSKE FOLKEMORD 2013

 1. hvis de begynder og skære ind til benet til dem der er på su og kontanthjælp fordi de vil have folk i job sku de måske prøve og starte med deres egne lønninger inde på chr borg de skal virkelig tage sig sammen eller skal folk der mister alt ligge på trappen på chrborg så kan de blive forsøget af dem prøv og skær lønninger til ansatte der inde på borgen og lad være med og luk arbpladser så folk kan komme i job og bliv ved den politik i er valgt ind på og lad være med og slå folk ihjeld

  • Hej Nina.

   Helt enig. Desværre ser politikerne ikke sådan på det. Har flere gange fremlagt forslaget om deres egne honorarer og pensioner, desværre lukker politikerne af med at det ikke er seriøst, ikke er relevant og kun kan komme fra revolutionær personer. Mit svar er hver gang, fint så er jeg åbenbart revolutionær for det er både relevant og aktuelt. Håber politikerne vågner op.

   Mvh. Martin

  • Hej Heidi

   Ja, det må være skønt at kunne forhandle sin egen løn på den måde.

   Min første tænke da jeg læste artiklen i går var: Gad vide hvor mange medlemmer af folketinget, der har fået en sms om at udvise ansvarlighed og tilbagehøjdenhed af finansministeren. Men det var nok kun SAS’s tillidsfolk, der oplevede det.

   Mvh. Martin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s