FINN THRANUM – DIN POLITIK HAR KONSEKVENSER

Ja de unge under 30 skal i uddannelse, koste hvad det vil. Det er hvert fald det signal I sender fra Folketinget. Men hvornår er man uddannelsesparat, hvornår sætter sygdomme stop for uddannelse og ikke mindst hvor er de lærerpladser I hele tiden taler om? For de må være på jeres papir i salen, for udenfor salen er det tvivlsom med lærerpladser, særligt hvis man har gået ledig i længere tid?

Man bliver ikke rask eller får en lærerplads ved at få fjernet sit eksistensgrundlag. Men ok vi har fattet jeres 40 årsregl, for sygdom kommer ikke før man er fyldt 40 år, indtil da virker det til I politikere betragter alle syge som nasser, for at bruge et Christiansborg-udtryk. Vil I selv blive raske af at miste alt? For det er det I stemte for.

Tanja og Daniel beretter:
Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn
Vi er begge på kontanthjælp og under 30 år

Lidt om mig jeg heder Daniel og jeg er 23 år jeg har adhd og aspergerssyndrom og har ikke haft et arbejde i mit voksne liv. Jeg vil godt have en uddannelse, men har svært med det med skole, så jeg er kommet med nogle forslag til min sagsbehandler om jeg eventuelt kunne blive lastbilchauffør eller eventuelt vagt. Begge uddannelser er korte, så jeg kan overskue dem, men de koster og jeg har kæmpet om at få kommunen til at betale den. Men de kommer hele tiden med dårlige undskyldninger for ikke at betale den, for eksempel jeg skal vise, jeg er mødestabil. Det her jeg gjort i flere virksomhedspraktik men der er ikke sket noget… Nå men så til det møde om den nye kontanthjælpsreform fik jeg snakket med min sagsbehandler om det igen og hun sagde jeg ikke var uddannelsesparat og at jeg er aktiveringsparat med henblik på, at jeg skal i gang med lastbil hvis hun kunne få det betalt det er så også ok… Men så sagde hun, at uanset hvad så skal vi arbejde hen mod at jeg kan blive uddannelsesparat. Det er ligesom hun ikke lytter, jeg har adhd og aspergerssyndrom. Jeg liver aldrig klar til en almindelig uddannelse, hvor jeg skal sidde i skole i 2 år.. Men lige nu bliver jeg ikke sat ned i kontanthjælp, men tanken om jeg måske gør når det passer dem er der

Lidt om min kæreste, som heder Tanja hun er 26 år og har to år på hg, men kan ikke finde en lære plads så til mødet om den ny kontanthjælpsreform, der fik vi at vide, hun var uddannelsesparat og kan hun ikke finde en lære plads måtte hun jo bare starte på en ny uddannelse, med chance for ikke at kunne få en lære plads der også. Men sådan var reglerne… Men det kan jo ikke passe, at hun har brugt 2 år på hg og så bare skal smide det ud….

Økonomi lige nu, har vi cirka 19.000 kr udbetalt OG DER KAN VI LIGE FÅ DET TIL AT KØRE RUNDT

I det ny år vil vi få 14.000 udbetalt til regninger dagligvare tøj og alle andre udgifter til 2 voksne og 2 børn… Og vi ved ikke helt hvad vi skal gøre i, nu da vi bor så billigt som vi kan og så er der også den urimelige chance for jeg bliver sat ned gør jeg det ville vi kun have 9000kr udbetalt til regninger dagligvare tøj og alle andre udgifter til 2 voksne og 2 børn …

Men det er som om I i regeringen ikke har tænkt det igennem, for man kan ikke presse folk i uddannelse når der ingen lærepladser er… og at det ikke er alle uddannelser der tæller som en uddannelse ?

Hilsen Daniel og Tanja

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s