LENNART DAMSBO-ANDERSEN DIN POLITIK HAR KONSEKVENSER

Ninna Beks historie er en rigtig barsk og gribende beretning fra en ung kvinde, der åbenhjertet beskriver hvordan det er at leve med flere psykiske diagnoser i Danmark. En beretning om hvordan, systemet behandler psykisk syge. Om at blive mødt med mistro og tvivl og når alt skal prøves for enhver pris. Koste livet om det vil.

Ninna Bek skriver:
Jeg hedder Ninna Bek, er 33 år og psykisk syg. Mine diagnoser er tvangspræget personlighedsforstyrrelse, social angst, OCD og depression.

Mit liv er ikke nemt og på grund af regeringen og kontanthjælpsreformen har jeg fået det markant dårligere på kort tid. Det skyldes, at der er stor usikkerhed om vores økonomiske situation og hvornår jeg bliver afklaret og hvad jeg bliver smidt ud i fordi jeg er på kontanthjælp. Jeg har rapporter fra psykiater og psykolog, der siger de ikke kan hjælpe mig og min arbejdsevne er truet i væsentlig grad. Jeg får det medicin jeg kan tåle men kan ikke tåle særlig meget antidepressiv eller antipsykotisk medicin. Det er afprøvet.

Mit liv ser sådan ud:
Jeg har dagligt mange selvmordstanker og ikke lyst til at leve mere. Jeg græder stort set hver dag. Jeg kan slet ikke overskue livet og har mest af alt lyst til at ligge mig til at dø. Jeg er nået dertil, hvor jeg går og tænker over, hvilket selvmord der er bedst så jeg er sikker på jeg ikke vågner igen. Jeg har mest af alt lyst til at blive under dynen hver dag. Jeg vasker og spritter endnu mere hænder end tidligere. Jeg siger undskyld og beklager tonsvis af gange til kæresten og spørg dagligt om han er sur. Selv den mindste ting som aftensmad eller lignende, spørg jeg rigtig mange gange om er god nok. De fleste dage magter jeg ikke at komme udenfor døren på grund af der er andre mennesker og bakterier. Selv det at handle ind er blevet endnu sværere end det var og jeg udskyder det helst til dagen efter eller dagen efter igen, så det hænger på kæresten. Rengøring magter jeg ikke, selvom jeg kan se det trænger. Jeg stiller tingene, hvor jeg er og de kommer ikke videre, før kæresten fjerner dem og så undskylder jeg i et væk.

Jeg er altid træt, fordi jeg har mareridt hver nat på grund af min usikkerhed om min fremtid. Derudover er jeg vågen rigtig mange hver nat gange på grund af min angst, OCD og depression, hvilket også forstyrrer min kærestes søvn. Jeg skal tisse rigtig mange gange i løbet af hver nat på grund af min angst og spekulere hver nat på, hvordan livet skal gå og om det nogensinde bliver værd at leve igen, for det er det ikke lige nu.

Derudover spekulere jeg på, om jeg gør tingene godt nok både før og efter situationer, selv små ting som aftensmad kan jeg spekulere på. Hvis jeg skal noget, jeg ikke kan undgå tænker jeg over bakterier, hvad andre tænker om mig, om jeg gør det godt nok og det foregår også bagefter situationen.

Alt jeg ønsker er et liv der er værdigt at leve. Eftersom jeg mister halvdelen af min kontanthjælp 1/1 14 og det hele 1/1 15 har jeg ikke noget at leve for og bliver endnu mere afhængig af min kæreste økonomisk end jeg i forvejen er og i 2015 har vi ikke råd til at bo sammen mere og sker det vi må gå fra hinanden er jeg bange for jeg begår selvmord, for så har livet da slet ikke noget at byde på, med mindre jeg inden er afklaret til flexjob eller pension.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s