ANDERS SAMUELSEN – DIN POLITIK HAR KONSEKVENSER

Lars er en af de mange, der kan berette om at være blevet mere syg af turen gennem jobcenteret. Som Lars skriver ”Jeg er mere syg (psykisk) en da jeg startede i dette forløb og ønsker egentlig bare at få en afgørelse, så jeg kan komme videre. Jeg ved ikke lige, hvordan jeg kan komme videre med mit liv, men gør alt jeg kan”. Samtidig står han hovedet mod en mur gang på gang. Er det det I folkevalgte vil med de syge, syge efter en arbejdsskade, syge efter en tur i systemet? Et system, I som folkevalgte, strammer unødig for syge. Et udsagn lyder: ”Er du ikke syg så skal jobcenterne og systemet nok gøre dig det!”, det er et udsagn, der indeholder mere sandhed en vittige ord. Er det det dét I som folkevalgte er så stolte af?

Lars Nielsen beretter:
Det jeg skriver her, er omkring mit forløb i jobcentret Randers

Jeg er 45 år og jeg har arbejdet i 28 år og har klaret mig selv i alle år. Jeg er gift og bor i Randers

Den 7. juli 2011 kom jeg til skade på mit arbejde. Jeg arbejdede som mure og min skade er godkendt i arbejdsskadestyrelsen. Jeg pådrog mig 2 dickuskolaps og har i dag kroniske smerter i ryggen.

Jeg er udret på Silkeborgsygehus (rygcentert). Jobcentret forlangte i juni måned i år en ny undersøgelse af en ramatolog i Århus. Den undersøgelse støtter de papirer, som er lavet af rygcentret i Silkeborg i år 2012.

Min arbejdsevne er af en ubetydelig størrelse.

Jeg er så, så heldig, at jeg har en konsulent til at hjælpe mig. (Procura) Det er min forsikring som betaler dem. Han siger, at han aldrig har set et sådan forløb som mit. Ligeledes siger han også det samme som mig, nemlig at kommunen gør alt, for at slippe for at betale så lidt som overhoved mulig og det er ikke menneskeligt den måde de behandler en på. De er kolde som bare fanden, ja undskyld mit sprog, men det er de

Vi prøvede i 8 måneder at få et praktik sted. Konsulenten fandt et, men det skulle de så først godkende, inden det kunne lade sig gøre. I mellem tiden valgte de så, at jeg skulle have en ny sagsbehandler. Dette fik jeg først at vide den dag, hvor jeg modtog et brev fra jobcentret. Den nye sagsbehandler sagde direkte; ja det var jo ikke min beslutning.

Mit forsørgelsesgrundlag skulle først være på plads. Der gik så yderlig 4 måneder. Imellem tiden rykkede både jeg og min konsulent for at der skulle ske noget og vi prøvede endda at få et møde op og stå, men der skete ingenting. Jeg anede ikke hvem min sagsbehandler var og hvordan hun så ud. I mellemtiden dvs. et helt år forsøgte både jeg og min konsulent adskillige gange at få kontakt til sagsbehandleren, for at følge op på tingene og for at sat gang i nogle tiltag, men vi blev afvist gang på gang. Da der så endelig skete noget fik jeg den besked, at mine afprøvninger ikke var gode nok iht. mine skånehensyn og jeg bare kunne sagt ordret; ”Raskmelde mig” og det blev endda efterfølgende sagt op til flere gange ved telefonisk samtale.

Konklusionen var, at efter et år hun tog mine sygedagpenge og sendte mig over i kontantshjælpsafdelingen.

Det var så til deres opgave at finde et nyt afprøvningssted.

Jeg har i dag fået en sagsbehandler, som inden der var gået en uge, havde fundet et nyt afprøvningssted, hvor alle mine skånehensyn er tilgodeset og hun arbejder på at få mig i et ressourceforløb, hvad hvis det ikke lykkes, hvad så???

Der er ikke noget i mine papir, som fortæller, at der er den mindste mulighed for, at jeg kan vende tilbage til et normalt arbejde. Der er gjort alt lægeligt og min sygdom/skade er stationær og der kan ikke gøres mere, alene på dette grundlag burde de, have give mig et ressource forløb allerede dengang jeg var på sygedagpenge. Jeg opfyldte/opfylder alle kriterierne og kunne/kan indgå under deres paragraffer. Her tænker jeg specielt på en som hedder tykmælksaftalen som der tidligere er faldet en dom på.

Jeg får ikke en krone af Randers kommune i dag.
Men nej, også her gjorde de bare hvad der passede dem, for lovgivningen fulgte de i hvert fald ikke og hvor er man så henne????. Det drejede/drejer sig kun om penge, penge og penge. Man skulle ikke tro, at de havde med mennesker at gøre, hvis man ikke var/er syg så blev/bliver man det, det kan jeg i hvert fald bekræfte

Konklusionen er så, at jeg den dag i dag, står jeg uden at kunne få sygedagpengesyge og kontanthjælp. Jeg er mere syg (psykisk) en da jeg startede i dette forløb og ønsker egentlig bare at få en afgørelse, så jeg kan komme videre. Jeg ved ikke lige, hvordan jeg kan komme videre med mit liv, men gør alt jeg kan.

Det kan man bestemt ikke sige om jobcenteret, de vil ingenting.

Vi har klaget til arbejdskadestyrelsen om dette, men der går jo lang tid før man får et svar.

Mvh
Lars Nielsen

PS Jeg håber at Claus Jensen den nye borgmester at han ændre den arbejdsgang på Jobcentret, så det bliver mere menneskeligt. Hvem vil ellers bo i en by som os under disse forhol???

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s