ÅBEN HENVENDELSE TIL REGIONSRÅDET MIDTJYLLAND

Hej Bent Hansen, regionsrådsformand, og øvrige medlemmer.

Har lige et simpelt spørgsmål omkring psykiatrien, efter at have været med til sidste, efter aftale med psykolog fra dag ét, indledende samtale. Hvilket ved tredje samtale blev ændret fra fire til fem samtaler. Jeg må indrømme, jeg sidder tilbage som en dybt chokeret pårørende, der aldrig håber at komme i kontant med psykiatrien i Herning som patient.

Det er helt fint, at du Bent Hansen, har cancer i øjenhøjde og har brugt det i din valgkamp om et godt sundhedsvæsen i Region Midtjylland. MEN jeg ville have håbet du havde lige så stor øjenhøjde for de ikke-synlige sygdomme. Der halter Regionen virkelig, for at skrive det mildt.

Mit spørgsmål til hele regionsrådet er: Ved I, som politikere, godt, at Psykiatrien i Herning, åbenlys og helt bevidst prøver at trække sager i langdrag? Jeg må indrømme, jeg er chokeret over behandlingen af psykiatiske patienter i Herning. Ellers er I det nu og jeg forventer da klart I handler derefter!

Måden det sker på er at der ved hver samtale bliver lagt nyt på, at samtalerne ikke har den aftalte længde, at der bruges tid på meget andet end det patienten er der for og i den stil.

Som sagt var det i dag sidste samtale, eller det var aftalt. Der skulle gennemgåes en SciD II spørgeundersøgelse, hvor alle de spørgsmål som patienten havde svaret ja til skulle uddybes. Samtalerne var i forvejen ændret fra to timer til 45 min. Midt under samtalen fortæller psykologen, at han lige tager et par nej spørgsmål også, for mig at se er et par 2-3 spørgsmål. Efter 5-6 spørgsmål siger patienten at psykologen havde sagt et par nej-spørgsmål. Dette får psykologen til at sige, så når vi det ikke i dag for nu tager jeg lige en række nej-spørgsmål mere. Herefter får psykologen at vide aftalen var afslutning i dag, hvorefter patienten får spørgsmålet i meget nedladende tone: Er det dig eller mig, der er psykolog og er du måske klogere end psykiatere og psykologer? Hvorefter alle nej-spørgsmål også gennemgåes. Meget oprevet næsten råber psykologen til patienten: Skal jeg så skrive du er klogere end os psykologer og psykiatere? Hvortil patienten svarer: Skriv hvad du vil. Jeg tænkte bare: Tak for kaffe, og det kalder Bent Hansen et velfungerende sundhedsvæsen. (derfor denne henvendelse). Flere gange inden var patienten blevet spurgt flere gange om hun var sikker på sit svar og det nu også var rigtigt og om hun vidste hvordan hun selv havde det.

Der er i disse samtaler ikke taget hensyn til om der var mulighed for pårørende kunne deltage, trods ønske fra psykologen den første dag, dog har psykologen ikke ønsket at aftale tider i god tid, således der fra min side kunne ønskes fri fra arbejde til at deltage i god tid og det derfor ikke har været muligt at deltage hver gang. Derfor undre det mig psykologen har ønsket min tilstedeværelse! Da jeg spurgte om vi kunne aftale tider så jeg kunne undersøge mulighed for at få fri eller tage ferie fra arbejdet var svaret at det måtte mit arbejde indordne sig under, og ellers måtte samtalerne jo bare trække unødigt ud.

Dette er baggrunden for, at jeg mener psykiatrien i Herning bevidst og åbenlys forsøger at trække sager og behandlinger i langdrag.

Efter at have stiftet bekendtskab med psykiatrien i Herning håber jeg ikke for andre at de hverken bliver patienter eller pårørende i Herning.

Martin Thiemke

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s