SYGE OG SÆRLIGT PSYKISK SYGE FEJLPLACERES PÅ KONTANTHJÆLP

Utrolig mange syge, både fysisk men især psykisk syge, er fejlplaceret på kontanthjælp. Og det er et skråplan Danmark har været ude i siden invalidepension og førtidspension blev lagt sammen. Det er dog noget et flertal i Folketinget ser stort på. De er parat til at smide disse syge på gulvet. Det øget økonomiske press, der er kommet med kontanthjælpsreformen øger risikoen for at fysisk syge på kontanthjælp også udvikler psykiske sygdomme og at de psykisk syge får forværret deres tilstand. Det er derfor ikke en måde, der fremmer de syges mulighed for at vende tilbage til arbejdsmarkedet – tværtimod. Men det er flertallet i Folketinget politisk blinde overfor, trods gentagende advarsler fra de forskellige instanser og patientforeninger. Men som folketingsmedlem har man jo også sit på det tørre, og så må man bare håbe de holder sig raske. Selvom vi jo alle ved, der åbenlys er særlige regler for syge folketingsmedlemmer, det har vi jo lige set.

Der findes ingen opdaterede tal for udviklingen i psykiske sygdomme blandt kontanthjælpsmodtagere. De nyeste tal fra SFI er fra 2006 og dermed fra før finanskrisen. Men der er en tydelig og klar sammenhæng mellem det at være arbejdsløshed og at udvikle psykiske lidelser. Her spiller den økonomiske usikkerhed en stor rolle. Derudover har kommunerne i årvis fejlplaceret særligt psykisk syge på kontanthjælp, uden den nødvendige ro og behandling.

Mange af dem, der før ville have fået en førtidspension, havner i dag på kontanthjælp. Og skulle i princippet videre i et ressourceforløb. Men virkeligheden er at det er meget få syge, der kommer i ressourceforløb i kommunerne. Det lygter langt væk af kommunal kassetænkning, idet kontanthjælp til syge er billigere for kommunerne end både ressourceforløb og førtidspension. Derfor må syge, der ikke længere kan få førtidspension, nu være fejlplaceret på kontanthjælp, uden den nødvendige ro og behandling, og dette med et folketingsflertals velsignelse, endda sundhedsministerens, der hævder at ingen syge fejlplaceres eller undlades behandling. Det er jo endnu en af regeringens politiske løgne, idet enhver ved at, især psykisk syge, ikke får den nødvendige ro eller behandling på kontanthjælp.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s