KONTANTHJÆLPSKAOS I HERNING

Avisen.dk bragte i tirsdags en artikel om kaos i kommunerne, omkring hvor stor formue samlevende må have i forhold til kontanthjælpsmodtagere. Dette er åbenbart ikke det eneste sted kontanthjælpsreformen pænt skrevet sejler.

Også ved kapitalpension hos samlevende ved kommunerne ikke deres eget råd, således har et par i Herning Kommune fået tre forskellige svar på samme spørgsmål.

Herning Kommune erkender at den ikke ved hvordan reglen om pensionsformue virker med kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft 1. januar i år. Hvor gensidig forsørgelsespligt for samlevende blev indført – efter næsten samme regler – for ægtepar. Kontanthjælpen er nu afhængig af samlevendes indtægt men forskellige ting adskiller reglerne for samlevende og ægtepar. Disse ikke ens regler og overgangsordningen for samlevende i år, har beskæftigelsesminister Mette Frederiksen åbenlyst ikke oplyst kommunerne godt nok om, idet der ellers ikke ville være en sø som kontanthjælpsreformen sejler rundt i uden retssikkerhed for samlevende par.

I sagen om kapitalpension fra Herning Kommune har den samlevende 200.000 kr i kapitalpension og ingen anden formue. Dette har medført at Herning Kommune i første omgang medregnede kapitalpensionen, hvilket parret klagede over. Kommunen undlod derefter at medregne kapitalpensionen og har siden skiftet mening og medregner den igen og har sendt sagen til Ankestyrelsen. Dermed får parret under halv kontanthjælp.

Avisen.dk har undersøgt reglerne hos ankestyrelsen, der endda ikke er særlige uklare da Ankestyrelsen oplyser at, reglerne for pensionsformue først får virkning fra 1. juli i år og kun for pension over 100.000 kr. og avisen.dk forsætter ”Det betyder, at Herning-borgeren faktisk har fået forkert afgørelse og burde have højere kontanthjælp”.

Som borgere, og som samlevende, står man faktisk uden retssikkerhed overfor kommunerne omkring kontanthjælpsreformen på mange punkter. Så meget at vi mere eller mindre selv skal være sagsbehandlere, jurister og samlevende.

Derfor bør det være et krav, at er kommunerne det mindste i tvivl, så skal afgørelsen være til borgernes fordel, også selvom det eventuelt vil koste kommunerne lidt økonomi.

Det er dog ikke første gang Herning Kommune er kommet med flere svar på samme spørgsmål til borgere, mere om det senere i ”Tidligere Kontanthjælpskaos I Herning.”

http://www.avisen.dk/touch/nyt-koks-kaerester-faar-tre-svar-i-samme-sag_256261.aspx

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s