NÅR PRESSEN TIER MENNESKER IHJEL

I dag er det en uge siden en 40 årig mand begik selvmord foran Brøndby Rådhus, efter at have modtaget en afgørelse i socialforvaltningen. Tragisk at et menneske kan drives derud, hvor der ingen anden udvej er tilbage. Endnu mere tragisk er den samlede danske presses dækning af sagen. Det Egyptiske Forår startede med en grønthandler, der begik selvmord på samme måde, der blev forsider og sendeflader rigtig dækket af nyheden. Dermed ikke sagt at de danske medier ikke berørte den 40 årig mands selvmord i Brøndby. Jo et par smånotits, om at han var afgået ved døden og Brønby Kommune skam havde holdt sin forpligtelse til at yde ansatte og vidner krisehjælp.

Baggrunden for mandens selvmord kendes ikke med sikkerhed, udover han lige havde modtaget en afgørelse i socialforvaltningen. Men det er til gengæld heller ikke noget pressen givetvis vil undersøge. Derfor står vi tilbage med en endnu mere tragisk sag: en 40 årig mand begår selvmord ved at brænde sig ihjel og ties derefter ihjel af den samlede danske presse, for hvad var mandens motiv for denne grufulde handling? Hvorfor var han blevet presset derud hvor der ingen anden udvej var tilbage? Var han ramt af reformerne? Var han presset fra hus og hjem af systemet? Var han presset væk fra kæreste og børn på grund af reformer? Spørgsmål, der alle er yderst relevant, idet der er sket en stigning i antallet af folk, der presses fra hus, hjem, kæreste og børn efter folketingets reformer på socialområdet. Er disse reformer baggrunden for mandens handling, eller ligger der noget andet bag? Spørgsmål som den danske presse ikke tør eller vil berør, men som er yderst relevante.

Hvad i et system kan presse et menneske ud i døden? Når et system kan det, mener jeg, at der er noget gennemgribende galt med systemet. Vi ved at antallet af selvmord og selvmordsforsøg er steget efter Folketingets reformer, og er steget som konsekvens af Folketingets reformer, dermed sidder de ansvarlige inde i Folketinget, da de har muligheden for at erkende deres fejl og også fordi alle folketingsmedlemmer tilbage i 2012 blev advaret om at det ville ske. En advarsel som alle de folketingsmedlemmer, der stemte for de forskellige reformer har valgt at overhører.

MEN HUSK: Tavsheden varer ikke ved.

wpid-Lys-02.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s