NÅR SYSTEMET KAN FÅ MENNESKER TIL AT TRÆFFE DET SVÆRE VALG

En sag, der kun er sparsomt omtalt af pressen, men som burde kunne rydde forsiderne er fra Randers Kommune hvor en ung mand valgte livet fra i sin kamp mod systemet. Kun ved at blive fundet i tide overlevede han.

På facebook skrev hans mor en status med overskriften: ”NEJ TIL LIVET NÅR RANDERS KOMMUNE VIL FJERNE MIG, FRA MIT TRYKKE HJEM OG FAMILIE
VORES SØN SVÆRE VALG.” i tirsdags.

Familien har valgt at stå frem i offentligheden og fortælle sin sørgelige historie, der omhandler den tragiske situation, som familien. Da historien startede for fem år siden var det en ganske almindelig familie, men det ændrede sig, da det grusomme skete – den ældste af børnene, dengang sytten år var impliceret i en voldsom trafikulykke i Thyborøn. Siden har han og familien kæmpet for at få etableret en værdig hverdag for ham med de skader, som ulykken medførte for ham, heriblandt svær hjerneskade, lammelse, store smerter og psykiske lidelser, som følge af hjerneskaden. Men ikke nok med det, så kom der efterfølgende kampen mod de forskellige paragrafer og Randers Kommune, som vil fjerne ham fra sit trygge hjem pr. 1 maj 2014 – spørgsmålet er til hvad? Er det deres hensigt, at han skal gå hen og blive hjemløs? Nu har han valgt at sige stop – han vil ikke mere!

Benjamins mor skriver: ”Søndag sen aften/nat lå han to afskedsbreve til Randers Kommune og tog derefter omkring 200 piller af henholdsvis morfin og antidrepressiv medicin. Hans forældre fandt ham heldigvis i tide. Men status er, at han har svævet mellem liv og død på intensiv afdeling hvor han har lagt i respirator. Det er Benjamins ønske, at hans og familiens historie kommer frem i offentligheden og medierne.”

Familien har derfor på facebook opfordret til at deltage i en demonstration i Randers. Den blev holdt i onsdags foran Randers Kommune på Laksetovet mellem kl. 14.00-20.00. Hvor Benjamins handicaphjælper stod i hans mors sted, samt hans anden hjælper, Benjamins søskende og øvrige familiemedlemmer stod med banner og kæmpede Benjamins sag i hans sted med hjælp fra Velfairgruppen samt mange støtterer. Benjamins far og mor blev hos Benjamin på hospitalet og kæmpe hans sag ved at støtte ham, så han kan komme på højkant igen.

”Så kære alle, hjælp vores søn til et værdigt liv med medbestemmelse – et værdigt liv i sit eget hjem med sin elskede familie som støtte og hjælp til at bibeholde sin tilværelse med sit faste personale, som han føler sig tryg ved.
Endvidere står Benjamins læger og psykiater ved hans side sammen med Viggo Joansen, cand. scient. pol., lektor emeritus, rådgiver i Hjerneskadeforeningen, Aarhus og Østjylland, som vi har været så heldige, at få stor hjælp fra, hvilket vi værdsætter rigtig meget!” forsætter Benjamins mor.

Der blev holdt et møde i fredags med folk fra Randers Kommune, da familien har klaget over kommunens sagsbehandling af Benjamins sag. Om dette skriver Benjamins mor: ”Dette møde vil jeg, Misse og Viggo forsat afholde, men nu er kommunens “overhoveder”, sagsbehandlere af den overbevisning, at Benjamin med sine afskedsbreve og selvmordsforsøg ikke ligger op til et fremtidigt samarbejde – ja endnu engang fordrejer de sagen. Føj siger jeg bare, som den ulykkelige og vrede mor jeg er! Men under alle omstændigheder er det Randers Kommunes pligt, at sørge for samarbejde med en syg og handicappet borger – også selvom borgenen ikke vil tvinges væk fra sit hjem og blive kastebold.”

Hvad skal Benjamins sag ende med?, slutter Benjamins mor sin status.
Du kan vise din støtte til Benjamin og hans familie i denne facebookgruppe: http://splashurl.com/p928rnu

Dette er en sag som pressen ikke ar omtalt andet i små notits eller i læserbreve MEN HUSK: Tavsheden varer ikke ved, for hvor mange skal begå selvmord eller forsøge, før pressen vågner op og ser baggrunden for mennesker vælger livet fra i deres kamp mod systemet?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s