HERNING KOMMUNE GIVER KONTANTHJÆLPSMODTAGERS ADRESSE OG CPR-NR. TIL TREDJEPERSON.

Den bedste måde til at begå identitetstyveri er som bekendt at få fat i fulde navn, adresse og fuld cpr.-nr. Så er vejen banet til lån, indkøb af al verdens ting, ferier, ja kun fantasien sætter grænser for tyveriet. Denne form for tyveri er stigende i Danmark og netop derfor bør man ikke give sit fulde cpr.-nr. til andre, man ikke kender. Og offentlige myndigheder har en særlig pligt til at håndtere sådanne personfølsomme oplysninger, så de ikke falder i tredjepersoners varetægt, hvorfra de frit kan misbruges.

Alligevel er det nu i år (alene i 2014) lykkes Herning Kommunes Social, Sundhed Og Beskæftigelsesafdeling at sende lige præcis disse oplysninger for en kontanthjælpsmodtager til tredjeperson. Ikke én gang men hele to gange. Første gang kan der være tale om en fejl på grund af yderst lemfældig omgang med personfølsomme oplysninger i Herning Kommune, MEN anden gang er det IKKE en fejl, efter min mening, der er det direkte uansvarlig omgang med personfølsomme oplysninger, hvorved retssikkerheden fjernes for kontanthjælpsmodtagere i Herning Kommune. Jeg finder det ikke alene kritisabelt men direkte sjusket og åbenlys uansvarligt af Social, Sundhed Og Beskæftigelse i Herning Kommune, idet disse personfølsomme IKKE må videregives til andre, da de kan misbruges.

Heldigvis er kontanthjælpsmodtageren, der har fået videregivet sit fulde navn og cpr.-nr. min kæreste og heldigvis har modtageren begge gange været mig. Men det gør jo ikke sagen bedre, nu kan jeg hvis jeg ville, frit kunne misbruge min kærestes identitet hvis vi blev uvenner, takket være denne lemfældige omgang med personfølsomme oplysninger i Herning Kommune.

Logisk nok har jeg begge gange rettet henvendelse til Herning Kommune, som i første tilfælde ikke kunne se fejlen ”da det er naturligt at have hinandens fulde cpr.-nr, når man er kærester”. Det er det så ikke her og det er jo sådan set hammerende ligegyldigt om hvad Herning Kommune finder ”naturligt” i et parforhold, så længe Herning Kommune ikke magter eller evner i Social, Sundhed Og Beskæftigelsesafdelingen at omgås personfølsomme oplysninger forsvarligt.

Da jeg i dag kontaktede Herning Kommune angående at der IGEN var videregivet personfølsomme oplysninger for en kontanthjælpsmodtager, blev der straks beklaget, idet fejlen måtte være sket ved at en ansat pr automatik, og uden at tjekke, havde tastet forkert cpr.nr. DÆLME noget af en fejl, idet ansatte skal sikre sig personfølsomme oplysninger ikke videregives. Det er en fejl, som ikke bare bør få konsekvenser, men alvorlige konsekvenser, a la datatilsynet! Fejlen kunne også være opstået som tvivl om cpr.-nr. og personer og derved være blevet byttet rundt. Ok, byttet rundt… den lader vi lige stå lidt..

Men nu var fejlen jo godt nok alvorlig, men heldigvis min kærestes oplysninger, hvilket jo er naturligt i et forhold…

Beklager udtrykket, men som borgere er jeg pisse ligeglad med hvad Herning Kommune finder naturligt, når man som kommune ikke kan overholde datasikkerheden. Særligt er jeg da pisse ligeglad når de danske politikere finder det yderst kritisabelt og mere end frygteligt utrygt at deres cpr.-nr blev lækket offentligt i sommers. Men når ja, i Herning Kommune er det jo kun en kontanthjælpsmodtageres cpr.-nr. der videregives og Hernings borgmester Lars Krarup (Venstre) har fuld tillid til at hans chefer, forvaltninger og ansatte overholder lovene omkring kontanthjælpsreformen, hvilket han har orienteret mig om dags dato i mail. Derfor Lars Krarup: Hvordan kan du som politiker, som borgmester, valgt af Venstre, have tillid til dine forvaltninger overholder kontanthjælpsreformen, når dine forvaltninger end ikke evner at se forskel på cpr.-nr. og videregiver personfølsomme oplysninger for kontanthjælpsmodtager i din, Herning Kommune. Lars Krarup jeg må indrømme, at retssikkerheden i Herning Kommune, efter min bedste opfattelse er væk for kontanthjælpsmodtagere. Efter min bedste evne, min bedste overbevisning, så kan jeg ikke have tillid til at Herning Kommune, som Lars Krarup (V) er øverst politisk ansvarlig for, ikke videregivere mit cpr.-nr. til tredjepersoner eller ikke behandler det ansvarligt idet fejlen er sket ved at man i Herning Kommune åbenbart ikke kan se forskel på køns cpr.-nr.

Og det er nu jeg løsner tvivlen om at bytte rundt på cpr.nr: En ansat sidder med papirerne på en kvinde og papirerne på en mand og med to cpr.nr. Ét med lige endetal og èt med ulige endetal. ALLIGEVEL LYKKES det at kunne taste forkert og bytte rundt! HURRA hvor det går i Herning Kommune, hvor man er pisse ligeglad med kontanthjælpsmodtagere og personfølsomme oplysninger, så længe borgmester Lars Krarup (V) har tillid til sine forvaltninger.

Herning #07

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s