HERNING KOMMUNE INDBERETTET FOR STATSFORVALTNINGEN

Som direkte konsekvens af ugyldige afgørelser om samliv i 2014 i Herning Kommune og kommunens manglende sagsbehandling af klager og erstatningskrav som følge af kommunens ugyldige afgørelser om samliv blev Herning Kommune i går indberettet til tilsynsmyndigheden – Statsforvaltningen.

Jo længere tid, der går før kommunen vælger at følger dansk lovgivning og behandler klagerne, jo højre bliver erstatningskravene til kommunen og jo større bliver regningen.

Som borger i Herning kommune er det vigtigt at huske på, at det er jeres skattekroner som kommunens borgmester Lars Krarup (V) “spiller russisk roulette” med.

Når en kommune vælger ikke at sagsbehandle en klage men uden sagsbehandling straks sender den til Ankestyrelsen, tilsidesætter kommunens byråd og direktion dansk lovgivning, hvilket flere borgere har oplevet, i Herning Kommune, i forbindelse med ugyldige afgørelser om samliv truffet ud fra Aktivloven (kontanthjælpsreformen). Samtidig gør kommunens ledelse sig også skyldig i flere overtrædelser af Straffeloven, og da det er med velfærdsforringelser som følge for borgerne i kommunen, så som skærpet omstændigheder.

Den ene klage til Statsforvaltningen er som følgende:

Klage over Herning Kommune ikke følger loven og ikke sagsbehandler på klager over ugyldige afgørelser om samliv ifølge principafgørelse 49-14

Jeg har tidligere klaget til Herning Kommune over at min afgørelse om samliv er ugyldig ifølge Ankestyrelsens principafgørelse 49-14 og at den dermed pålagte gensidige forsørgerpligt har været ulovlig.

Herning Kommune vil ikke behandle min klage med henvisning til KLs udredning om dette. KL, Ankestyrelsen og beskæftigelsesministeriet har offentligt meldt ud at kommunerne ikke må stoppe sagsbehandlingen med henvisning til KLs udredning.

Jeg vil derfor gerne indgive en klage over Herning Kommune til det kommunale tilsyn – Statsforvaltningen – fordi Herning Kommune ikke følger loven og ikke sagsbehandler på klager over ugyldige afgørelser om samliv ifølge Ankestyrelsens principafgørelse 49-14.

image

Reklamer

2 thoughts on “HERNING KOMMUNE INDBERETTET FOR STATSFORVALTNINGEN

  • Det har du helt ret i Inger Larsen.

   At være ledig eller udsat på anden måde er en kamp i sig selv. Derfor har mange ikke kræfterne til også at kæmpe med kommunerne.

   Herning Kommune er jo blot én som ikke ligefrem kan prale af at behandle sine udsatte borgere særlig godt.

   Jeg har endda hørt en politiker sige “den modstand var ikke forventet, særligt ikke når det er den gruppe som rammes!” Jamen tænker vores folkevalgte virkelig i hvilke samfundsgrupper som gør mindst modstand? Det er jo direkte usmageligt, udemokratisk og en rigtig god grund til, vi som har energien og kræfterne tager kampen op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s