DET KORREKTE MENNESKE

Det korrekte menneske findes ikke. Men vi vil alle gerne fremstår korrekte og perfekte. Det er umuligt!

Alene vores ordsprog fortæller det: “Den som ikke laver fejl, laver ingen ting!” Et meget sigende ordsprog, idet jeg flere steder, i sommerens løb, har fulgt debatter om hvad vi kræver af os selv, børnene og andre. Vi skal helst være fejlfri og korrekte, hvilket ingen er.

For eksempel var der en radiodebat om at lyve. En sælger indrømmede han ikke bestilte andet, og troede åbenbart heller ikke på sit produkt. En mente, han aldrig løj, nok den største løgn i sig selv.

Nogen er perfekte til at lyve og skjule det. Andre er perfekte til at stave eller til grammatik. Vi er alle gode til at finde disse fejl og dømme ud fra enkelte tilfælde. Men kan vi altid det, uden selv at fejle?

For eksempel skrev en facebookven tak til mig over ikke at droppe ham. Flere havde slettet hans venskab fordi han er dybt ordblind. Egentligt ret skræmmende, da alle kunne se hvad han mente i sine opslag. Han har siden droppet alle sociale medier, fordi han blev nedgjort i kommentar. Så folkedomstolen vandt i sidste ende.

Jeg er heller ikke fejlfri eller korrekt. Jeg dømmer også andre, men ud fra hvad de står for, deres holdninger om man vil. Jeg staver også om jeg ved ikke hvad, kommaer er lidt så som så. Men meningen er der, og mine meninger har jeg. Mange vælger fra på grund af mine meninger, andre kommer til, hvilket er fint nok for mig. Vi er ikke ens og skal ikke være ens. Faktisk er jeg en af dem som skulle droppe de sociale medier, set ud fra min baggrund. Men ingen regler uden undtagelser, og os undtagelser er der heldigvis mange af.

I stedet for at dømme andre ud fra hvordan de formulerer sig, ser ud, hvad de spiser osv, så døm heller andre på deres holdninger.

Hvis skoene ikke har gået de samme skridt, hvis de ikke er slidt på samme måde, hvordan kan vi så dømme om deres retning?

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s