VARDE KOMMUNE: SKOLEBUSSERNE FJERNET PÅ LANDET

I Varde kommune står man med det mere eller mindre landsdækkende problem: Der bor folk uden for byerne, der bor folk på landet med hjemmeboende børn i skolealderen. Det er virkeligt et problem for politikerne i Varde Kommune, der ligesom andre kommuner har valgt at fjerne skolebusserne.

image

Ægteparret Pia og Michael Thiemke, og deres fire børn, bor på en vej der er stærk trafikeret vej mellem Lyne og Strellev hvor der trods tung trafik af landbrugsmaskiner, lastbiler til og fra industrien, hvor hastighedsgrænsen på 80 km/t opfattes som vejledende og der ingen cykelsti er. Derfor har de valgt at købe et månedskort til bussen så deres søn som lige er startet i 9 klasse så kan tage telebussen til og fra skole.

Dog har de lige erfaret at han ikke kan komme med på grund af pladsmangel. Det kan ikke være rigtigt når ægteparret selv har betalt for deres søns buskort idet han mangler 500 meter for at være med skolebusordning. Dog er skolebusserne fjerne og der er indsat telebus i stedet som dog har vist sig ikke at tage betalende elever med da der ikke er plads nok. Derfor har ægteparret rettet henvendelse til Vades borgmester med spørgsmålet: ”kan det virkelig passe at I overhovedet ikke vil sætte en bus ind der er stor nok, bare fordi vi ikke har de 7 km til skole men mangler omkring 500 m”. Borgmester Erik Buhl Nielsen har svaret ægteparret at situationen er meget ærgerlig for dem og deres søn, men helt efter de retningslinjer som er fastlagt, og som giver fortrinsret til kørselsberettige elever samt han har bedt udvalgsformand Per Rask Jensen drøfte ægteparrets sag med forvaltningen.

Vardes byrådspolitikere er helt opmærksomme på at telebuskørsel, har denne store ulempe at betalende elever ikke kan komme med busserne. Borgmester Erik Buhl Nielsen oplyser til ægteparret, at byrådet vil drøfte situationen generelt i forbindelse med det kommende års budgetlægning, men der vil ikke være en løsning for deres søn eller andre i deres situation for i år.

Generelt vil vores politikere gerne, at de unge bliver boende på landet når de har afsluttet deres uddannelser også gerne at de eventuelt flytter tilbage efter endt uddannelse og gerne med en kæreste eller ægtefælle med børn. Samtidig vil de samme politikere ikke være med til at det er muligt at bo på landet som ung, som studerende eller som par med børn. Derimod undrer det vores politikere, at der sker en fravælgelse at de vestjyske kommuner blandt de unge og de studerende efter endt uddannelse og at det er et mindretal som flytter tilbage. Jamen det kan kun komme bag på vores politikere at unge fravælgere Vestjylland og livet på landet, når byrådspolitikerne i blandt andet Varde Kommune giver de unge denne bagage med i rygsækken som ikke ligefrem siger ”Velkommen tilbage til Varde Kommune efter endt uddannelse”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s