MIN BAGGRUND OG MINE BLOGS

Jeg er født i 1973 i nordsjælland og flyttede med familien til vestjylland i 1990. Min opvækst var med frihed under ansvar, hvilket ville sige at vi som børn måtte tage konsekvensen hvis vi lavede noget mindre godt, men modsat var der altid megen ros når vi lavede noget godt. Vi kunne altid regne med støtte hjemme, dog ikke at vi altid fik ret.

Som lille var jeg dybt tunghør og har siden haft svært ved stavning og sprog. Men med viljefaste forældre, som turde tage kampen op mod systemet, fik jeg den rette hjælp til at klare mig, også godt efter min egen mening.

Mine forældres viljestyrke har vi børn taget med os og jeg tror, det har hjulpet mig mange gange sidenhen. Evnen til at se lyset forude og fokuser på det positive.

I midten af 1990′erne blev jeg uddannet teknisk assistent og i slutningen af 1990′erne blev jeg byggetekniker. Efter en række år med ufaglærte jobs tog jeg springet til social- og sundhedssektoren, først som SoSu-hjælper i 2000 og fra 2006 som SoSu-assistent i ældreplejen.

I flere år var jeg politisk aktiv da jeg var træt af politikerne og har den holdning, at så må man selv gøre noget ved det. Dog er jeg stoppet med partipolitik, da jeg mener vi har haft for mange år med blokpolitik. For mig at se ødelægger blokpolitik mere for Danmark end det samler.

Jeg er blevet for rød til blå blok, for blå til rød blok og for farveløs til midten i dansk politik.

Af samme grund har jeg også faglig aktiv. Vil man have ændret eller forbedret noget, må man selv gøre en indsats. Den danske model på arbejdsmarkedet er ikke kommet af sig selv. Den er der mange, der har kæmpet for.

Det jeg ser som den største svaghed i Danmark er, at der er for mange der siger et men så gør noget andet når det kommer til stykket. Jeg mener ikke, at man ikke skal gøre hvad der er muligt for at nå hinanden, men at for få tør stå ved hvad de oprigtigt mener, som jeg ser dagens Danmark.

Jeg har lært at ingen kommer gennem livet uden at støde på modgang. Jeg vil påstå, at de der siger deres liv har været en ren dans på roser lyver. Man må nødvendigvis kende til modgang for at kunne opleve fremgang, ellers må livet da stå på “standby” hele tiden.

Modgang er ikke nødvendigvis negativt, men vil altid opleves svært. Dog er jeg overbevist om, at man kan komme gennem modgang som en styrket person eller i et styrket forhold.

Jeg kan i en rimelig ung alder sige, at livet aldrig har været, eller er, kedeligt, og at jeg har prøvet lidt af hvert.

Jeg er, som mange andre, pårørende til blandt andet angst- og depressionsramte, og har her set hvordan systemet arbejder.

Selv har jeg været under udredning for en kronisk sygdom i det centrale nervesystem, hvilket gav mig kroniske smerter og kramper i hele kroppen. Smerterne og kramperne blev dog nede medicinsk. Dog viste alle resultater, at der ikke var nogen sygdomme i centralnervesystemet, derimod var det lukket luftveje, som gav symptomerne.

Jeg har derfor også oplevet omgivelsernes forskellige reaktioner på psykisk og fysisk sygdomme. Måske er det letter at forholde sig til det øjet kan se, og måske har vi stadig mange fordomme og tabuer omkring det psykiske? Reaktionerne er i hvert fald meget mere forstående over for det fysiske.

Åbenhed og ærlighed har jeg altid lagt stor vægt på, kun sådan ved vi med sikkerhed hvordan hinanden har det. Men det er da klart, at det også har kostet bekendte og venner. Til gengæld er de tilbageværende bekendte og venner 100 procent ægte, og det betyder mest for mig.

I mine blogs vil I også kun møde åbenhed, ærlighed og min uforbeholdne meninger. Det vil typisk være om ting, der lige fanger min opmærksomhed, eller ting jeg har personlige erfaringer med. Måske der er enkelte, der kan gøre brug af det, og ellers er der nok til et smil eller et grin.

Jeg håber også at åbenheden kan være med til at nedbryde, bare få, af de fordomme og tabuer vi omgår hinanden med og som ingen kan sigehelt fri for.

Mine blogs vil altid være som jeg ser verden og som jeg oplever livet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s